Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

Paramedisch Specialist Autoimmuun en Chronische ziekten

Waar een ontsteking aanwezig is, zitten afvalstoffen. In de eerste plaats datgene wat je lichaam wil verwijderen en in de tweede plaats etter. Etter is de opeenhoping van verslagen cellen van zowel wat je lichaam wilde verwijderen als van het immuunsysteem zelf. Op het moment dat het lichaam besluit om te ontsteken maakt het veel hitte aan. Deze haard voorziet in het ombrengen van de ziekmakende factor of ‘pathogeen’.  Bij een hogere temperatuur kunnen de meeste indringers niet overleven.

Dit is een hele goede tactiek van het lichaam als het gaat om een griepvirus of bacterie. Vervelend wordt het als het lichaam het niet voor elkaar krijgt om de pathogeen op die manier te bestrijden. Ons immuunsysteem kan op 2 manieren reageren; een rustige manier die langer duurt en minder energie kost of een manier wat snel maar agressief is en veel energie kost. De westerse leefstijl, predispositie en andere oorzaken zal een ontsteking zich langdurig kunnen vastbijten in jouw systeem. Wat moet je dan? Zeker een antibioticakuur het probleem niet of tijdelijk weghaalt.   

Soorten ontstekingen

Alle ontstekingen hebben hetzelfde mechanisme. Daar kan je veel over vinden, bijvoorbeeld in het boek Project Mij. Afhankelijk van de uiting en de plaats zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Een afspraak bij de huisarts of specialist is meestal de eerste stap in het actie ondernemen tegen de ongemakken. Dat is prima. De artsen zijn goed in diagnostiek en het nagaan of er meer aan de hand is. Sla deze stap niet te gemakkelijk over. Medicatie is een prima mogelijkheid voor acuut en/of incidenteel gebruik. Blijft een klacht terugkomen ondanks de medicatie dan is de oorzaak niet weggenomen. Als je alles hebt uitgesloten of een andere weg zoekt is een andere geneeskundige visie heel verfrissend.

Hoe helpt een behandeling van De Heldere Maan bij ontsteking?

In de eerste plaats wordt de aard van een ontsteking gedetermineerd. In welke laag van het lichaam zit het? Wat voor soort pijn ervaar je? Komt er koorts bij kijken? Wat is er gebeurd in de aanloop?

Afhankelijk van deze antwoorden heb je meer of minder behandelingen nodig. Door het maken van ruimte op de pijnlocatie en het aanspreken van het lymfesysteem kan de zwelling verminderd worden en gaat het gebied vanzelf opruimen. Dit kan meerdere keren nodig zijn. Een onderliggend systeem kan disfunctioneel zijn; het doet zijn werk niet zo goed als het zou moeten. Dat wordt ook aangesproken. Met een massage worden de acupunctuurpunten gebruikt om systemen beter in evenwicht te brengen.

 

Heb je vragen, bel of mail gerust.

 

[1] www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29360216

[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Endoplasmatisch_reticulum

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid