Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

Paramedisch Specialist Autoimmuun en Chronische ziekten

In feite ben je een antenne. Een zintuig die je altijd al had gevoeld maar wat iedereen hoogsensitief had genoemd. De waarneming of het gevoel van jezelf is of dat je het hebt overgenomen -onbewust- van iemand anders. Vergeet niet dat het brein constant op zoek is naar signalen en bewijzen van veiligheid.
Deze informatie kan je filteren wat een fijn signaal is van rust en groei, of dat iets een vorm van stiekeme manipulatie of gevaar is. Het lichaam liegt niet, de waarneming is feilloos.
De nervus vagus, de wervende zenuw, is een antwoord vanuit de evolutie wat resulteert is het waarom van stress, trauma, en ogenschijnlijk  onaanwijsbare oorzaken. 
De Nervus Vagus (vagus = latijns voor zwerver) is de 10e grote hersenzenuw van de 12. Hij begint in de hersenstam en gaat via de nek helemaal tot in het onderlichaam met verbindingen aan alle weefsels in het lichaam, van middenrif, organen, de huid en de gehoorbeentjes. De informatie wordt direct naar de hersenen gebracht Dit gebeurt dag en nacht. 
Toen de mens ontstond hadden we dezelfde fysieke basis als elk ander organisme. Die eerste organismen die konden niet wegrennen. De allereerste algen leefden en konden waarnemen, zichzelf verplaatsen was nog niet mogelijk. De reactie om te overleven was bevriezen. Bij dieren is het heel goed te zien. Als kippen tijdens het scharrelen een roofvogel zien dan gaat dit razendsnel: het opgetilde pootje blijft in de lucht hangen want een kleine beweging betekent opgegeten worden. Een egel wordt een stekelig bolletje. Dit heet de freeze reactie. 
Evolutie heeft de functie van armen en benen toegevoegd. Een organisme kon vechten of vluchten.

Je kan het ook overnemen hebben van een ander, ook dat gaat net als bij kippen en egels razendsnel. 
De evolutie heeft in de hersenopbouw de functie leren en  inzicht gegeven. Van hieruit is de ventrale vagus reactie ontstaan: nadenken en berekenen. Je bent meer bewust, in het leven, in waarneming én in handelen. 
Hij heeft ook bewijzen gevonden dat het in deze fase van de evolutie niet het recht van de sterkste is, maar dat mensen gedijen onder samenwerking en zorgen voor elkaar. 
Uit al deze kennis blijkt dat acupuntuur en tuina (reflexzone op de rug)    een grote rol heeft in het veiligheidsgevoel van de 10e hersenzenuw. Denk aan trauma, dissociatie, slaapproblemen, prikkelbare darmsyndroom. Te lang onderdrukte stress of gevoel van onveiligheid geven lichamelijke pijn. 

Behandeling met kruiden is heel zacht en effectief. Dus micro-ontstekingen diep in weefsels gaan uit het lichaam. 
Ik hoop dat dit artikel je meer inzicht geeft in jouw eigen zoektocht.

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid