Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

Paramedisch Specialist Autoimmuun en Chronische ziekten

De balans van een kind is kwetsbaar. Waar het ene kind worstelt met een zwakke weerstand, kan een ander kind onmogelijk stilzitten. Beide vormen van disbalans hebben te maken met hetzelfde: het energiesysteem van het kind. Zie het als een meterkast waar alle leidingen en schakelaars afgesteld moeten worden door de elektricien maar waar de stroom al op staat. Er is nog geen verdeling zoals het energiesysteem van volwassenen al kent. Daar is alles immers getweaked en getuned. 

Dat is precies waar een behandeling op gericht is. Blijkt uit het vraaggesprek dat er extra aandachtspunten zijn dan komt dat ook aan bod. De ouders krijgen uitleg om het kind dagelijks thuis te behandelen. Het evenwicht kan zich dan verankeren in het systeem van het kind.
Denk bijvoorbeeld aan een kind wat elk virus op school oppakt. Behandeling zal bestaan uit het versterken van het afweersysteem. Daar kan je al mee beginnen voordat de (grote) vakantie is afgelopen. De afweerenergie kan je versterken zodat het sterker wordt. Afweerenergie is nodig voor het hele lichaam, niet allen de longen.
Voorbeelden zijn gezwollen klieren zoals amandelen, chronische ontstekingen of oorpijn. Behalve het afweersysteem krijgt ook de lymfewerking aandacht.
Een heel ander soort klachten zijn die van interne onrust. De kinderen zijn druk, kunnen hun gedachten nergens bij houden, hebben misschien problemen met eten of buikpijnen. Niet alleen het uitputtend voor kind, maar ook de ouders. Hoe breng je dat tot rust? Hier zal behandeling bestaan uit het stroomlijnen van de overmaat energie uit het systeem.
Naast een gesprek krijgt het kind reflexzone-les, wat bij kinderen alleen gebeurt op de handen, onderarmen, soms voorhoofd, rug en zelden de buik. Kinderen houden hun kleding aan. Dit duurt, afhankelijk van de leeftijd 20 minuten. Een kinderbehandeling is mogelijk van 0 tot 14 jaar.

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid