Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Detox, een hip woord. De grondlegger van homeopathie was dr. Hahneman in 1811 en werd in 1952 aangevuld door het academie van homotoxicologie door dr. Reckeweg. Hij heeft het in een tabel gezet waardoor je verbanden kan leggen, je kan zien dat ziekte niet uit de lucht komt vallen. En ook dat er een weg is naar herstel. De Heldere Maan heeft al meermalen aangetoond dat effectieve behandelingen en bewustwording bij auto-immuunziekten verbetering laat zien. 

Dit systeem is een term die bij homeopaten heel bekend is. Jammer genoeg buiten die wereld erg onbekend. Dr Heinrich Reckeweg zag de verbindingen tussen verschillende aandoeningen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Het is de basis geworden voor homotoxicologie. Een imposant woord voor vervuilingen van het menselijk lichaam. Hij merkte verschillende fasen op. Elke fase is een stapje verder naar hele ernstige aandoeningen. Het is met name van toepassing op chronische aandoeningen. Want alle klachten beginnen met een fluistering, een onschuldig ongemak. In veel gevallen heeft het lichaam een zelfgenezend vermogen wat sterk genoeg is om te herstellen. Soms is dat niet het geval. 

Ik zie veel overeenkomsten in mijn jaren van verpleegkunde en eigen praktijk. Ik weet ook dat tot fase 4 de aftakeling om te keren is. Afhankelijk van veel factoren kan de cliënt zijn energie en leven weer opbouwen.

Omdat het kennis is waarvan ik vind dat het meer bekend moet zijn heb ik een vertaling gemaakt van het originele engelse overzicht en aangevuld met tegenwoordige ziektebeelden. Het is afkomstig van meerdere bronnen. Onderaan de tabel staat de link naar het belangrijkste document. De pdf is vrij verkrijgbaar dus ik nodig je uit.

Onder de afbeelding staat de uitleg van de fasen.