Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Het is je misschien al opgevallen; Ik schrijf veel over chronische klachten en klachten rondom het immuunsysteem. Dat klopt! Een immuunsysteem wat werkt zoals het hoort is een groot geschenk. Heb je meer ontstekingen of pijn dan anderen dan besef je hoe gemakkelijk het voor hun is. Het kan dat je een diagnose hebt voor een auto immuunziekte, het hoeft niet. Het goed doorkomen van je dag en alle dingen doen is dan een hele opgave. Om maar gerust te zeggen: topsport.

Elk lijf heeft 2 soorten bescherming voor de gezondheid. Het afweersysteem voel je elke keer als je niest. Dit systeem zit wat meer aan de oppervlakte. Je krijgt rillingen, spierpijn op de rug'nek, je snottert of de spijsvertering rommelt. Ook de spijsvertering is hierin oppervlakkig want dit valt onder milieu exterieur; buiten de cellen en bloedbanen. Dit kost het lichaam een dosis energie. Soms is er koorts nodig om de ziekteverwekker buiten het lichaam te krijgen. Koorts is goed! Boven de 40°C is het te uitputtend en moet het een graad zakken. Kan je lijf koorts opwekken in deze situatie, dan heb je een sterk lichaam en afweersysteem. Kan je geen koorts opwekken, dan zal de pathogeen kans krijgen om in het milieu interieur te komen.

Het immuunsysteem is werkzaam in het interne milieu, daar waar zaken van buiten niet zomaar kunnen komen; de cellen, de bloedbanen, de organen, de hersenen etc. Alles wat hier kan komen gaat eerst door verschillende filters. Voedingseiwitten horen hier niet te komen. tenzij ze afgebroken zijn door middel van enzymen tot molecuulstructuren. Hier ga ik bij lekkende darmsyndroom dieper op in. Bacteriën, virussen, schimmels en toxinen horen hier absoluut niet. Komen ze toch in het gebied van de cellen, bloed en lymfebanen, organen, kortom het milieu interieur, dan zal het immuunsysteem actie ondernemen. Dit kost het lichaam heel veel energie! Lees meer over de soorten immuunreactie en ontstekingen in het artikel over celwerking en vetten.

Het immuunsysteem kan je begrijpen als je denkt in het geheel. De bouwstenen van het lichaam zijn dezelfde als die van de inflammaties, of ontstekingen. Systeem van Reckeweg laat zien dat er een opbouw is in het lichaam van ziekten. In de praktijk leer ik mijn cliënten de vroege signalen van ontsteking te herkennen, deze te voorkomen en met technieken ontstekingen te voorkomen. 

Afhankelijk van fase waarin de ziekte zich tot uiting laat komen zijn minder of meer behandelingen nodig. Heb je hier een vraag over, stel ze dan. Woon je verder weg dan is een telefonisch consult ook mogelijk.

 

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Ilona, fybromyalgie

Katinka heeft mij in relatief korte tijd een flink stuk geholpen. Steeds op zoek naar nieuwe inzichten om iemand te helpen, super! Ik ben erg blij met de behandelingen en merk het direct wanneer er een langere tijd tussen zit.

Ilona – Fybromyalgie –

José, hypothereoïdie

In de dagen na de behandeling ging ik me beter voelen, en beter voelen en beter voelen en beter voelen… Ik kreeg veel meer energie en had veel minder last van kwaaltjes. Verbijsterend vind ik het effect!

José – Hypothyreoïdie –

Marloes - Fit met ernstige kyfose

Ik voelde direct minder spierspanning, mijn houding is verbeterd en de pijnklachten zijn na jaren vele malen minder. Ik kom graag met regelmaat voor verdere verbeteringen.

- Marloes - Syringo Myelia / Ernstige kyfose door ontsteking tussenwervelschijven

Erika, nu geen heftige stemmingswisselingen

Na 5 maanden merk ik echt verschil. Meer ontspannen, zit beter in mijn vel en voel me heel goed. Ik weet niet hoe je doet, maar blijf dit vooral doen!

- Erika - PMS / PMDD

Joyce, lymfe schoonmaken

Katinka voelt en begrijpt het lichaam en de persoon heel goed. Daardoor is een behandeling niet alleen heel nuttig maar ook prettig. Laag voor laag, steeds een stapje verder tot de klacht is opgelost gaat ze geduldig door.

Joyce - Seizoensdetox -

Aandacht kennis vergroten draagkracht kunde empowerment zelfgenezend vermogen tijd uitleg warmte begrip oplossingen

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier