Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Wist je dat elk mens zo'n 60.000.000.000.000.000 cellen heeft? Samen voorzien ze in alle functies van jouw lichaam, zodat jij een leven kan leiden waarin je gelukkig bent. Deze kleine machines verzorgen jou, ze hebben echter zelf ook verzorging nodig. Zoals een auto alleen goed kan rijden als je de juiste brandstof tankt, regelmatig een beurt geeft, liefdevol wast en stofzuigt en af en toe uitdaagt, zo willen je cellen dat ook. 

Elke cel gebruikt de bouwstenen

die je het lichaam aanbiedt. Je bent wat je eet.

Wat je eet, daar ben je van opgebouwd. Dit is vooral zichtbaar in het celmembraam. Dat is jargon voor de celwand. Deze is gemaakt van vetten. Deze vetten vormen een barrière tussen het interne milieu van de cel en alles daarbuiten. Met verschillende poortjes in die celwand heeft de cel gecontroleerd contact met buiten. De wand van de cel is bepalend voor de flexibiliteit van de cel. Dit geldt niet alleen voor 1 exemplaar, maar voor alle 60 miljoen miljard stuks. (ongeveer, misschien zit ). 

Een cel die stug is, met een rigide celwand, beschadigd sneller en doet er langer over om zich te herstellen. Denk eens aan een hard vet wat je zou eten. Zoals vast frituurvet. Eet je dit af en toe, of heb je geen verstoord immuunsysteem, dan is er niets aan de hand. Eet je het zo vaak dat je lijf het gebruikt als bouwstenen, dan is de celwand van dezelfde structuur als dat blok frituurvet. Best stug en bovendien niet echt vloeibaar bij menselijke lichaamstemperatuur (37°C) maar vanaf 58°C. 

De opbouw van celwanden geldt ook voor de cellen van het immuunsysteem. Hoe meer de cellen van verzadigde vetten zijn gebouwd, hoe meer witte bloedcellen worden gemaakt die inflammatie of ontsteking aanwakkeren. Is er een groot aanbod van meerstel je vraagvoudig onverzadigde vetten dan zullen die cellen juist suppresief zijn, dus temperen ontsteking. Voor de uitleg hoe dat precies zit, uitgelegd op een manier die je begrijpt verwijs ik je naar het deel 'Ínzicht' van boek Project Mij. 

Wil je meer weten over het boek? Volg dan deze link.

Wil je weten wat en behandeling voor jou kan betekenen? Klik op de link en stel je vraag.

 

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Ilona, fybromyalgie

Katinka heeft mij in relatief korte tijd een flink stuk geholpen. Steeds op zoek naar nieuwe inzichten om iemand te helpen, super! Ik ben erg blij met de behandelingen en merk het direct wanneer er een langere tijd tussen zit.

Ilona – Fybromyalgie –

José, hypothereoïdie

In de dagen na de behandeling ging ik me beter voelen, en beter voelen en beter voelen en beter voelen… Ik kreeg veel meer energie en had veel minder last van kwaaltjes. Verbijsterend vind ik het effect!

José – Hypothyreoïdie –

Marloes - Fit met ernstige kyfose

Ik voelde direct minder spierspanning, mijn houding is verbeterd en de pijnklachten zijn na jaren vele malen minder. Ik kom graag met regelmaat voor verdere verbeteringen.

- Marloes - Syringo Myelia / Ernstige kyfose door ontsteking tussenwervelschijven

Erika, nu geen heftige stemmingswisselingen

Na 5 maanden merk ik echt verschil. Meer ontspannen, zit beter in mijn vel en voel me heel goed. Ik weet niet hoe je doet, maar blijf dit vooral doen!

- Erika - PMS / PMDD

Joyce, lymfe schoonmaken

Katinka voelt en begrijpt het lichaam en de persoon heel goed. Daardoor is een behandeling niet alleen heel nuttig maar ook prettig. Laag voor laag, steeds een stapje verder tot de klacht is opgelost gaat ze geduldig door.

Joyce - Seizoensdetox -

Aandacht kennis vergroten draagkracht kunde empowerment zelfgenezend vermogen tijd uitleg warmte begrip oplossingen

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier