Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Door de verschillende behandelmethoden te combineren kan wordt voor jou klacht de beste methode gevonden. Een zorgvraag kan complex zijn of je hebt vragen, of je hebt een ambitie om verder te komen dan de prognose. Zoals je bij de recensies kan lezen is heel veel mogelijk. Samen met de kennis, kunde en ervaring ga ik de ambitie aan.

De behandelmethoden zijn gebaseerd op Chinese Geneeskunde, acupunctuur zonder naalden, westers medische en farmaceutische kennis, kruidengeneeskunde op maat die gemakkelijk in te nemen is middels tinctuur, allergietest en bachbloesems. Voordat ik alleen aan het opsommen ben laat ik liever het woord aan jou.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Heeft u klachten die moeilijk verbeteren? Wellicht is een op u persoonlijk afgestemde tinctuur de oplossing. Ik maak gebruik van Europese kruiden die heel specifiek gericht worden op een orgaan of klacht. Afvalstoffen van een ziekte zijn moeilijk weg te krijgen met een detox kuur. Die richt zich op uitscheidingsorganen. Ter wijl de klacht vanuit het diepere weefsel komt. Met de stoffen uit kruiden, zoals saponinen en fenolen, komen deze stof los. De snot lost al het ware op. De tinctuur zit ook een afdrijvend kruid wat de nieren versterkt en de afvalstoffen afvoert. De behandelingen worden ondersteund voor een nog effectiever. 

Een voorbeeld over de werking van kruiden staat beschreven in het artikel over brainfog. Hier staat meer over de werking van cappilaire refill en ontgifting van de micro haarvaten.

Neemt u het liever niet in? Dan maak ik een balsem met bijenwas en de kruiden die uw lichaam nodig hebben. Dit kan je gebruiken als bodylotion.

De tincturen maak ik in samenwerking met De Salamander, uw apotheek in Delft op de Grote Markt. 
Per flesje van 60 ml zijn de kosten € 15.-

Met medische verpleegkunde geeft een wetenschappelijk gebaseerde kennis aangevuld met de brede visie van vervolgopleidingen. In de praktijk richt ik me op zaken waar de reguliere zorg aan voorbij gaat of in vastloopt. 

Complementaire en alternatieve therapieën hebben hun oorsprong in andere culturen of zijn geworteld in oude, voorwetenschappelijke tradities en gewoonten. Elke cultuur heeft zijn eigen opvatting over ziekte en gezondheid. Een complementair verpleegkundige is een verpleegkundige gespecialiseerd in een ruimere denkwijze. 

Acupunctuur is een veelzijdige behandeling welke ik graag combineer met de andere behandelvormen. Kijk bij Indicaties wat dit voor jouw klachten kan betekenen.

Niet alleen de voet, maar op het hele lichaam zijn reflexzones. Tuina (spreek uit als tweena) is een van de oudste therapieën. Dit is acupunctuur Zonder Naalden. Alle acupunctuurpunten kunnen worden toegepast mét alle voordelen van lymfereiniging. Het is in China naast de kruidenleer de meest gebruikte techniek. Tuina heeft geen bijwerkingen en draagt bij aan de homeostase van het lichaam. Op de afbeelding die je een wegwijzer op de muur van een ziekenhuis in Bejing. 

Het hele lichaam heeft als systeem invloed op alle klachten. De oude leer gaat ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen. Alle klachten hebben een bepaalde verbinding met elkaar. Vaak blauwe plekken hebben én pijnlijke spieren zijn niet twee verschillende dingen, het is een onbalans in het aarde-element. De reflexzonetherapie heeft binnen een bepaalde herhaling nodig om het lijf de nieuwe verbeterde situatie aan te leren. 

Het gebruikt de stroom van qi (levensenergie) die door het meridiaanstelsel stroomt. Het persoonlijke qi is de levenskracht die iedereen heeft, maar die je soms even kwijt kan zijn. Het zelfgenezend vermogen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied wordt verbeterd. Door de toepassing van specifieke massages, in techniek en opbouw, activeert jou flow; jouw zelfgenezend vermogen. 

Maar Traditionele Chinese Geneeskunde is meer! Bij elke behandeling, in de praktijk of op afstand, krijg je les over guasha of triggerpointmassage. Kruiden (Europese) en magneettherapie zijn ook onderdelen. het hangt af van de symptomen, de diagnostiek en jouw persoonlijke wensen.

 

Regelmatig krijg ik de vraag of een natuurgeneeskundige behandeling kan in combinatie met medicijnen. Ja, dat kan. Bij de intake wordt uitgebreid gesproken over de medische geschiedenis en medicijngebruik. Welk symptoom is bijwerking en welke klacht is onderdeel van de hoofdklacht.

Samenwerken met arts of andere behandelaars doe ik graag op eigen verzoek en na jouw toestemming. 

Een indicatie is een heel beperkte manier van kijken naar pijn en ongemak. Ik vraag naar jouw hoofdklacht, want ja, wat verknalt jouw leven het meest? Is het de onvoorspelbare hoofdpijn, moeheid afgewisseld met honger, of ........ (vul zelf in). 

Op de bladzijde met recensies is de klacht genoemd.

Chinese geneeskunde kan ook gecombineerd worden met toepassing van kleuren. De protocollen hiervoor baseren zich op de onderzoeken van Herr Mandell. Het geeft een bijzondere werking zonde gebruik van naalden. De kleurenbasis is een verbinding zoals R. Steiner heeft onderzocht. Alles wat men in de (onder)bewuste gedachten ervaart heeft effect op het lichamelijke, dus ook op ziektebeleving. Er zijn verschillende technieken voor. De mijne is met een specifieke frequentie en met bijbehorende kleurenfilters.

Standaard bij elke behandeling maak ik gebruik van infrarood licht. De warmte is  weldadig voor spieren. Op de juiste huidzone geeft deze boost een groter effect van de reflexzone-behandeling. Stroming is het sleutelwoord. Waar het weefsel een vrije stroming heeft kunnen blokkades afgevoerd worden door het lymfesysteem. Op plekken waar verminderde stroming is is pijn. Een grotere lamp geeft warmte, ondersteund met kruiden, moxa of magnesium op de huid. Een heel ander effect is werken met een penlite  voor kleur of infrarood. Het meridiaansysteem en het bindweefsel (fascia) kunnen geven een gerichte werking. De stimulans met de penlite is snelwerkend en het effect langdurig. 

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Rowan - depressie, nachtmerries, angsten

Bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij jou met veel klachten, geesteljik én lichamelijk. Ik begon me na een aantal behandelingen als snel weer als mezelf te voelen, misschien nog wel beter als ik ooit was.

Ik vind het zo fijn om soms toch nog, ook al gaat het zo goed met mij, lekker bij jou te komen voor een APK keuring :). Bedankt!

- Rowan - depressie en angsten

Valerie - lymfedetox na chemokuur

Je hebt mijn geteisterde wezen weer overeind geholpen, met aandacht en deskundigheid, afval helpen afvoeren en energie doen stromen. Het doet veel goed!! Dank en liefs,

- Valérie - lymfedetox na chemokuur

Sytze, nu vrij van hooikoorts

Doel was om hooikoorts te verminderen. Na 3 behandelingen was al merkbaar resultaat. Nu geen behoefte meer om anti hooikoorts medicijnen in te nemen. Kundig!  

Sytze – Hooikoorts -

Sandra, kan weer lange wandelingen maken

Bedankt voor de behandeling! Na een jaar tobben met een pijnlijke voet kan ik nu zelfs weer op hakken lopen!

Sandra – Blessure middenvoetsbeen - 

Carla - Lymfe schoonmaken

Het is heerlijk even een moment rust te nemen. Loslaten wat zich ongemerkt in de loop der tijd heeft vastgezet tot het lichaam begint te protesteren. Je hebt het fingerspitzegefül en de toewijding.

- Carla - lymfe reinigen

Simon - Slijmbeursontsteking

De pijnlijke frozen shoulder is zonder medicijnen of injecties verholpen :). Met jouw hulp heb ik volledig kunnen meedoen met de taptoe en kunnen genieten.

- Simon - frozen shoulder/ slijmbeursontsteking

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier