Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

Paramedisch Specialist Autoimmuun en Chronische ziekten

Met medische verpleegkunde geeft een wetenschappelijk gebaseerde kennis aangevuld met de brede visie van vervolgopleidingen. In de praktijk richt ik me op zaken waar de reguliere zorg aan voorbij gaat of in vastloopt. 

Complementaire en alternatieve therapieën hebben hun oorsprong in andere culturen of zijn geworteld in oude, voorwetenschappelijke tradities en gewoonten. Elke cultuur heeft zijn eigen opvatting over ziekte en gezondheid. Een complementair verpleegkundige is een verpleegkundige gespecialiseerd in een ruimere denkwijze. 

Zo zijn er 5 grote stromingen geneeskunde in de wereld.2  

  • Regulier Westerse geneeskunde:
  • Homeopathie - kruidengeneeskunde
  • TCM Traditionele Chinese Geneeskunde
  • Ayurveda (India/ Tibet)
  • Sjamanisme

De één is niet beter of vollediger dan de andere. De visie en uitgangspunten zijn anders. Wel is het zo dat het wetenschappelijke westerse perspectief, dominant en machtig is. Westerse geneeskunde is gebaseerd op slechts 1 van de 5 grote geneeskundige stromingen ter wereld. Allen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Het één sluit het ander niet uit. 


een symptoombestrijding. Waarom loop je vast met zorg

1) Butcher H, Bulecheck G. e.a. Nursing Interventions Classification (NIC), Elsevier 2018

2) Busch, M., e.a. Inleiding in de complementaire zorg, Reed Business, Amsterdam 2006

Rowan - depressie, nachtmerries, angsten

Bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij jou met veel klachten, geesteljik én lichamelijk. Ik begon me na een aantal behandelingen als snel weer als mezelf te voelen, misschien nog wel beter als ik ooit was.

Ik vind het zo fijn om soms toch nog, ook al gaat het zo goed met mij, lekker bij jou te komen voor een APK keuring :). Bedankt!

- Rowan - depressie en angsten

Valerie - lymfedetox na chemokuur

Je hebt mijn geteisterde wezen weer overeind geholpen, met aandacht en deskundigheid, afval helpen afvoeren en energie doen stromen. Het doet veel goed!! Dank en liefs,

- Valérie - lymfedetox na chemokuur

Sytze, nu vrij van hooikoorts

Doel was om hooikoorts te verminderen. Na 3 behandelingen was al merkbaar resultaat. Nu geen behoefte meer om anti hooikoorts medicijnen in te nemen. Kundig!  

Sytze – Hooikoorts -

Sandra, kan weer lange wandelingen maken

Bedankt voor de behandeling! Na een jaar tobben met een pijnlijke voet kan ik nu zelfs weer op hakken lopen!

Sandra – Blessure middenvoetsbeen - 

Carla - Lymfe schoonmaken

Het is heerlijk even een moment rust te nemen. Loslaten wat zich ongemerkt in de loop der tijd heeft vastgezet tot het lichaam begint te protesteren. Je hebt het fingerspitzegefül en de toewijding.

- Carla - lymfe reinigen

Simon - Slijmbeursontsteking

De pijnlijke frozen shoulder is zonder medicijnen of injecties verholpen :). Met jouw hulp heb ik volledig kunnen meedoen met de taptoe en kunnen genieten.

- Simon - frozen shoulder/ slijmbeursontsteking