Kruidenkracht
Met regelmaat schrijf ik voor een krantje in Delft en voor NatuurGeneeswijzen, een landelijke vakblad voor therapeuten. Gewoon omdat ik het leuk vind. Mezelf laten verrassen door de werkingen van de inhoudsstoffen, vitamines en smaak van een vergeten plantje. graag op basis van wetenschappelijke kennis maak ik de ondersteuning van mijn cellen zelf. niet ter vervanging van medicatie, maar wel om meer kwaliteit van leven te hebben.
Met dit platform kan ik het ook delen met andere lezers.
Een aanvulling of iets anders mag je altijd e-mailen via contact.
Kruiden met impact in centraal zenuwstelsel
Wist je dat elk plantje zijn eigen werking heeft op emoties met de bloesems? Dat elk kruid een eigen acupunctuurpunt met vergelijkbare werking heeft? Of misschien is het je opgevallen dat ik me vooral richt op de neurologische werkingen?
Meer weten over de de kruiden waar ik over publiceer?
Schrijf jezelf in voor een digitale workshop op 6 juni 2025 van 10.00 tot 13.00.

Kruiden komen op plekken van het beschermde centrale zenuwstelsel waar heel moeilijk te reinigen is.
Schrijf je in, zet het in je agenda! Stel je vragen en de ziekteverschijnselen die ja aan bod wil laten komen alvast via katinka@dehelderemaan.nl.
Dan kan je terugkijken op een geslaagde workshop en massa's direct in te zetten informatie.
Valeriaan
De voornaamste werking wordt herkend bij nerveuze klachten in de maag, darm, hoofdpijn, kramp opheffend, slaapverwekkend en hoge bloedruk. Vooral piekeren kan tot rust gebracht worden. . In 1966 ontdekte men dat de in de plant aanwezige valepropriaten verantwoordelijk zijn voor de sederende werking van Valeriaan.
Valeriaan geeft geen gewenning, maar heeft wel een effect op bepaalde medicatie en het centraal zenuwstelsel. Een kuur duurt dan ook niet langer dan 2 weken. Twijfel je, vraag het aan iemand met de juiste kennis. Minder versuffend voor is de bloesem ervan..
